Dilluns, 15 d'abril de 2024
23 Cº 10.6 Cº

El Poble. Costums

Pel que fa a les festes, és un poble molt tradicional. S'hi celebren quasi bé totes les festes eclesiàstiques. Per setmana Santa i Corpus, es fan professons en les quals algunes cases decoren el terra del carrer amb flors; també hi havia cantada de caramelles, concursos de mones, etc.

Els Pallaresos S'hi celebren dues festes majors: la d'hivern, el 20 de gener (Sant Sebastià) i la d'estiu el 6 d'agost (Sant Salvador). Es fan revetlles, concerts (aquest any hem comptat amb l'actuació de "Els Pets", bicicletades familiars, curses de natació, jocs per a la canalla i la festa de la Font de la Mina (primera quinzena de maig), que ha agafat força els darrers anys ja que es fa un dinar popular, on la gent es reuneix per fer una paella, una fideuà o un picnic.

Un fill il·lustre dels Pallaresos és Josep Gols i Veciana (1870-1938), molt vinculat a la Canonja i a Tarragona. Fou director, des de la seva creació, de l'Orfeó Tarragoní i fundà l'Orfeó Canongí. Es autor d'obres musicals religioses i de caràcter popular. A més de compositor i director, excel·lí com a pedagòg.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.